18 Nisan 2013 Perşembe

Kuşlar için Yumurta Maması



YUMURTA MAMASI;

Bir yumurta katı hale gelinceye kadar haşlanır.Soğuduktan sonra sarısı çıkartılarak ezilir içine az miktarda beyazı rendelenerek karıştırılır,iki adet bisküvi ezilerek toz haline getirilerek içine karıştırılır ,karışıma yarım çay kaşığı bal,iki damla balık yağı,biraz süt ilave edilir ve kuşa verilir.Ayrıca bu karışıma elma,şeftali,muz gibi meyvalarda rendelenerek karıştırılabilir,fakat elma karıştırılacaksa mamaya balık yağı koymamalıyız çünkü elma ile balık yağı birleştiğinde mamayı bozar.
Yumurta ezmesine dövülmüş haşhaş tohumu,kenevir tohumu,rendelenmiş havuç,mangal kömürü tozu,mürekkep balığı kemiği tozu,az miktarda haşlanmış patetes,galeta unu,ezilmiş bisküvi,bal ve süt ,badem ezmesi karıştırılarak besleyici ve karışımı zengin bir mama yapabiliriz.
Kanaryamıza kuru ekmeklerin üzerine şekerli sıcak süt dökerek yumuşayıp soğumasını bekledikten sonra oluşan karışımıda verebiliriz.
ÖNEMLİ:Hazırladığımız bu karışımların kanarya tarafından taze olarak yenmesi önemlidir.Mamaların kaplarda bir günden fazla tutulmaması gerekir aksi halde bunlar bozularak yiyen kuşun hastalanmasına neden olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder